Translate

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δυστυχία και γκρίνια παντού!

Αν κάτσει κανείς να παρακολουθήσει τις καθημερινές συζητήσεις των ανθρώπων γύρω του  θα καταλάβει ένα πράγμα! Όλοι μα όλοι γκρινιάζουν! Λες και όλοι οι άνθρωποι γύρω μας είναι δυστυχησμένοι και μόνο! Λες και δεν τους συμβαίνουν ευχάριστα γεγονότα μέσα στη μέρα τους, επιμένουν και συζητούν μόνο για τα ατυχή γεγονότα! Ο εργαζόμενος μόλις φτάσει στη δουλειά του, οι πρώτες κουβέντες που θα ανταλλάξει με τους συναδέλφους του θα ειναι πόση κίνηση και πόση ταλαιπωρία τράβηξε μέχρι να φτάσει, φίλοι θα συζητήσουν πόσους λογαριασμούς έχουν να πληρώσουν, ακόμα και πόσο άσχημος είναι ο καιρός θα σχολιάσουν! Και όχι τίποτα άλλο... Και εσύ που θα ξυπνήσεις καλά και θα είσαι με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο σου θα το χάσεις και τα πρώτα σύννεφα θα αρχίσουν να σκοτινιάζουν το χαμογελαστό προσωπάκι που με κόπο δημιουργείς το πρωί η κάποια στιγμή της μέρας σου, μόλις εμπλακείς σε μια τέτοια συζήτηση! ΣΤΟΠ!!! Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; ΑΠΛΟ  είναι... Μόλις κάποιος σου ξεκινήσει κουβέντα περιγράφοντας σου τι άσχημο του συνέβη στη μέρα του, κατευθείαν τον διακόπτεις και τον ρωτάς: Τι ευχάριστο σου συνέβη σήμερα; Φαντάζεστε το αποτέλεσμα; Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια... Και αυτού θα του φτιάξεις τη διάθεση και δε θα χαλάσεις και τη δικιά σου! Πόσο τέλειο είναι αυτό;;; Πιο το όφελος να ασχολείσαι και συ ο ίδιος με τα ατυχή και όχι με τα ευχάριστα συμβάντα της καθημερινότητας σου;;; Γιατί να σπας έτσι την ψυχολογία τη δικιά σου και των άλλων;;; Πόσο μίζερος και δυστυχησμένος θα δείξεις στους άλλους συζητώντας τις ατυχείες  και τις στενοχώριες σου; Ότι και να σου έχει συμβεί, όσο στενοχωρημένος και να είσαι, ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει κάτι που θα σε κάνει να χαμογελάς! Οπότε όσο στενοχωρημένος και να είσαι σκέψου αυτό, χαμογέλα κράτα αυτή τη σκέψη μέσα στο μυαλό σου και δεις πως ως δια μαγείας θα συνεχίσεις να χαμογελάς και και πως η άσχημη σκέψη θα φύγει μέσα από το μυαλό σου απομακρύνοντας και τη στεναχώρια σου!!! Γιατί αν σκέφτεσαι μόνο θετικά θα δεις σιγά σιγά πως κανένα αρνητικό γεγονός δε θα μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά. Έτσι τα συναισθήματα σου δε επηρεάζονται από τα γεγονότα όσο θλιβερά και αν είναι αυτά!!! Και εκτός αυτού η ζωή είναι μικρή για να τη χαραμίζουμε με στενοχώριες που δε μας προσφέρουν και τίποτα στην ουσία!

2 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ τη μιζέρια και την κλάψα με τίποτα!
    Με ρίχνουν αυτομάτως...
    Μακάρι όλοι να σκέφτονταν μόνο τα όμορφα και να έβαζαν στην άκρη του μυαλού τους τα χειρότερα.Αν μη τι άλλο,θα είχαμε πιό χαμογελαστούς ανθρώπους γύρω μας...
    Καλημέρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε νομίζω να είσαι η μοναδική που δεν μπορείς την κλάψα και τη μιζέρια... Όλοι όμως είναι αυτού του τύπου και είναι και δύσκολο να κρατήσεις και τη δική σου ψυχολογία... Να έχεις μια καλή μέρα με το χαμόγελο στα χείλη πάντα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή