Translate

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τραγικοί γονείς

Στη χώρα μας παίζει να έχουμε τους πιο ανεγκέφαλους γονείς ever!
Οι γονείς στη χώρα μας έχουν κάποια τραγικά  χαρακτηριστικά όσον αφορά τη σχέση με τα παιδιά τους.
Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι:
  1. Υπερπροστασία: εδώ πρόκειται για γονείς που κάνουν σαν υστερικοί, κυρίως μανάδες, και δεν αφήνουν τα παιδιά τους καλά καλά να παίξουν! Αποτέλεσμα; Παιδιά που φοβούνται με το παραμικρό!
  2. Δεν τα ακούν και δεν τα υπολογίζουν: Απλώς, κάνουν ότι θέλουν οι γονείς χωρίς καν να ακούνε τα παιδιά τους. Πχ τα βάζουν σε δραστηριότητες που ούτε θέλουν ή ούτε καν τους ταιριάζουν.
  3. Δεν τους δίνουν ελευθερία: τα παιδιά ζουν σε κλίμα αυστηρότητας και πειθαρχίας. Αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν αυτή τη σημαντική έννοια με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται έτσι και στους άλλους. Επίσης όταν νιώσουν πως έχουν ελευθερία δεν ξέρουν πως να τη χειριστούν και αφηνιάζουν και τίθενται εκτός ορίων! Η ελευθερία δε που πρέπει να τους δίνουν πρέπει να είναι σταδιακή και ελεγχόμενη.
  4. Δεν τα βάζουν σε πρόγραμμα: δεν τα βάζουν από μακρά να κάνουν μικροδουλειές στο σπίτι. Έτσι δε μαθαίνουν να οργανώνονται με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται σε επόμενους τομείς της ζωής τους όπως στο διάβασμα ή στη δουλειά τους αργότερα.
  5. Δεν τους βάζουν όρια: αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται ανεξέλεγκτα χωρίς να μπορούν να καταλάβουν που πρέπει να σταματήσουν.
  6. Δεν τα αφήνουν να κάνουν λάθος: Προσπαθούν να τους επιβάλλουν συνεχώς το σωστό χωρίς αυτά να το καταλαβαίνουν και να μάθουν το λάθος που πάνε να κάνουν. Τι και αν ο λαός λέει από τα λάθη μαθαίνεις;


Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Παιδιά με μη ισορροπημένη συμπεριφορά και ότι να 'ναι. Τα μεγαλώνουν σε αποστειρωμένο περιβάλλον χωρίς κινδύνους και χωρίς λάθη. Η ζωή όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτή την πραγματικότητα που τους παρουσιάζουν με αποτέλεσμα τα παιδιά να το μαθαίνουν με τον πιο σκληρό τρόπο όταν ανοίγουν τα φτερά τους και όταν απογαλακτίζονται από τους γονείς και κυρίως τη μάνα. Όλα αυτά τα βαφτίζουν οι γονείς λέγοντας "για το καλό σου το κάνω παιδί μου!!!". Το δικαιολογούν λέγοντας πως το κάνουν από αγάπη! Και όλα αυτά γιατί σχεδόν όλοι οι γονείς θέλουν να πετύχουν τα παιδιά τους ότι δεν πέτυχαν αυτοί στη ζωή τους! Αλλά ποιος ρωτάει τα παιδιά αν αυτό είναι που θέλουν; Ακούς γονείς να παροτρύνουν και πολλές φορές να πιέζουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν γιατροί (γιατί πολλοί έχουν αυτόν το κάλο  αλλιώς τα θεωρούν ως και άχρηστα πολλές φορές!!!) η τους λένε πως θα συνεχίσουν την επιχείρηση του πατέρα τους! Ήμαρτον!!! Πότε θα καταλάβουν οι γονείς πως τα παιδιά τους δεν είναι κτήμα τους και πως ο μόνος τους ρόλος τους είναι να τους δώσουν τα κατάλληλα εφόδια για να φύγουν από αυτούς και να χαράξουν τη δικιά τους πορεία;;; Ακούς κάτι μάνες να λένε στα παιδιά τους "που θα πας να ξενιτευτείς παιδάκι μου;".

Κουράγιο παίδες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου